Esittävän taiteen linja

Esittävän taiteen linjalla on mahdollisuus opiskella lukiossa luovalla tavalla ja innostavassa ryhmässä, ammattitaitoisten opettajien johdolla. Luvassa on tavallisten lukio-opintojen lisäksi siis monipuolisia taideprojekteja ja esiintymistaitojen eri osa-alueiden kartuttamista.

Esittävän taiteen linja vie opiskelijan syvälle taiteeseen ja kulttuuriin
Esittävän taiteen linja tarjoaa kulttuurista kiinnostuneelle lukiolaiselle mahdollisuuden opiskella luovalla tavalla innostavassa ryhmässä. Linjalla syvennytään valtakunnallisten lukiokurssien lisäksi niin draamaan, performansseihin, kuvataiteeseen, sirkukseen, musiikkiin kuin eurytmiaankin. Esittävän taiteen linjalla toteutetaan vuosittain ainutlaatuisia ja yksilöllisiä taideprojekteja.

Hakeminen

Esittävän taiteen linjan opiskelijavalinnassa huomioidaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo (max 10p, tulee olla vähintään 7,2) ja opiskelijan oma esittelyvideo tai kirjoitelma (max 5p).

Haku on kaksiosainen:
1. Yhteishaku (20.2.-13.3.2018) tapahtuu osoitteessa Avaa ulkoinen linkki uudessa ikkunassawww.opintopolku.fi
2. Lisänäytöistä (video tai kirjoitelma) voit saada 0 – 5 pistettä. Alin hyväksyttävä pistemäärä on 2. Hakija saa 0-5 pistettä esittelyvideon tai -kirjoitelman perusteella. Lisänäyttö (video tai kirjoitelma) toimitetaan koululle alla olevien ohjeiden mukaisesti. Lisänäyttö tulee palauttaa yhteishaun päättyessä eli 13.3.2018 mennessä.

Video vai kirjoitelma?
Pohdi huolella teetkö hakuvideon vai kirjoitelman! Kumpi tekotapa tukee ilmaisuasi paremmin? Pystytkö tuomaan osaamisesi paremmin esiin videon vai tekstin avulla?

OHJEITA ESITTELYVIDEON TAI KIRJOITELMAN TEKEMISEEN

Ohjeet videoon: Hakemuksesi tärkeä osa on kahden minuutin mittainen esittelyvideo, jonka lataat YouTube-palveluun ja jonka linkin lähetät osoitteeseen elinja (ät) rudolfsteinerkoulu.fi

Videon toteutustapa on vapaa. Voit kuvata itse tai pyytää toisen ihmisen kuvaamaan sinua valitsemallasi välineellä, myös kännykällä.

Kerro videossasi seuraavat asiat:

1. Kuka olet?
2. Miksi haluat opiskelemaan Esittävän taiteen linjalle?
3.  Mikä tekee sinusta hyvän lukio-opiskelijan?
4. Kerro, missä koulun valinnaisaineissa tai kerhotoiminnassa olet ollut mukana yläkoulun aikana? (musiikki, kuvataide, draama, tanssi, liikunta, eurytmia, tukioppilastoiminta)
5. Kerro harrastuksistasi (taideharrastukset tai muut harrastukset kuten: partio, joukkuelajit jne.)

• Harrastuksen nimi?
  • Mahdollinen harrastuksen järjestävä taho?
  • Milloin aloitit (ja milloin lopetit, jos harrastus on päättynyt)?
  • Kuinka usein harrastat?
  • Miten harrastuneisuutesi tukee taidepainotteisella linjallaopiskelemista?

6. Mitä positiivista tuot mukanasi aloittavaan Esittävän taiteen linjan ryhmään?

Vinkkejä videon toteutukseen:

• Tee käsikirjoitus ja harjoittele esityksesi
  • Käytä luovuuttasi
  • Pohdi, missä haluat kuvata videon
  • Katso video ja varmista sen laatu ja sisältö

Ohjeet kirjoitelmaan: Hakemuksesi tärkeä osa on korkeintaan kahden liuskan mittainen kirjoitelma, jonka kirjoitat tekstinkäsittelyohjelmalla (fonttikoko 11, riviväli 2), tallennat pdf-muodossa ja lähetät liitetiedostona osoitteeseen elinja (ät) rudolfsteinerkoulu.fi

Kerro kirjoitelmassasi seuraavat asiat:

1. Kuka olet?
2. Miksi haluat opiskelemaan Esittävän taiteen linjalle?
3.  Mikä tekee sinusta hyvän lukio-opiskelijan?

• Harrastuksen nimi?
  • Mahdollinen harrastuksen järjestävä taho?
  • Milloin aloitit (ja milloin lopetit, jos harrastus on päättynyt)?
  • Kuinka usein harrastat?
  • Miten harrastuneisuutesi tukee taidepainotteisella linjallaopiskelemista?

E-linja infoa

Kursseja ohjaavat alan ammattilaiset
Esittävän taiteen linja tekee yhteistyötä teatterin, musiikin ja kuvataiteen huippuosaajien kanssa. Kursseja ohjaavat ammattitaitoiset pedagogit ja taiteilijat. Linjan virallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Linnanmäen Sirkuskoulu, Todellisuuden Tutkimuskeskus ja Masalan Nuorisoteatteri.

Lukion oppimäärän lisäksi paljon muuta
Esittävän taiteen linjan opintojen tavoitteena on antaa vankka sivistyspohja ja mahdollistaa kasvaminen tuntevaksi, tahtovaksi ja ajattelevaksi ihmiseksi, joka kykenee yhteistyöhön muiden kanssa. Opiskelija saavuttaa lukion oppimäärän lisäksi välineet ja kyvyn tarttua taiteen keinoin maailman ilmiöihin.

Esittävän taiteen linjan kurssitarjonta
Linjan laaja ja monipuolinen kurssitarjonta on nyt nähtävissä: Tiedostolatause-linjan kurssit

Viisi syytä hakea esittävän taiteen linjalle

1. Saat esiintymisen taitojen lisäksi välineet tarttua taiteen keinoin maailman ilmiöihin.
  2. Opiskelet lukioaikasi luokkayhteisössä, joka on kotipesäsi ja oma ryhmäsi, kun etsit esittävää taiteilijaa itsestäsi.
  3. Opiskelet innostavien, ammattitaitoisten opettajien ja ohjaajien johdolla, ja linjan tilat soveltuvat esittävän taiteen tarpeisiin.
  4. Pääset tutustumaan taiteen tekemiseen ja tekijöihin myös koulun ulkopuolella mm. kahden työharjoittelujakson ja projektien aikana.
  5. Opinnoissa on laaja-alainen ja tutkiva ote. Mikä sinusta ikinä tuleekin, saat valmiuksia tulevaisuuttasi ja jatko-opintoja varten.