Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiosta yhä monipuolisempi erikoislukio - Esittävän taiteen linja käynnistyy ensi syksynä

Syksyllä 2017 Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiossa aloittaa Esittävän taiteen linja. Kevään yhteishaussa lukioon hakija voi valita myös uuden Esittävän taiteen linjan. Kummankin linjan opinnoissa toteutuu lukion lukion steinerpedagoginen eritystehtävä ja valtakunnallinen opetussuunnitelma.

Draaman, performanssin, kuvataiteen, sirkuksen, musiikin ja eurytmian kursseilla valmistetaan runsaasti esityksiä ja projekteja. Esittävän taiteen linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden opiskella lukiokursseja luovalla tavalla innostavassa ryhmässä.

Esittävän taiteen linja on kolmas suomenkielinen luokka Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiossa. Opiskelijavalinnassa huomioidaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo, harrastuneisuus, sekä opiskelijan oma kirje tai video. Tarkemmat ohjeet hakemiseen löytyvät koulun nettisivuilta ja Opintopolusta, www.opintopolku.fi marraskuun aikana.

Esittävän taiteen linja tekee yhteistyötä teatterin, musiikin ja kuvataiteen huippuammattilaisten kanssa. Kursseja ohjaavat ammattitaitoiset pedagogit ja taiteilijat. Linjan virallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Linnanmäen Sirkuskoulu, Todellisuuden Tutkimuskeskus ja Masalan Nuorisoteatteri.

”Esittävän taiteen linjan koulutuksen tavoitteena on antaa vankka sivistyspohja ja mahdollistaa kasvaminen tuntevaksi, tahtovaksi ja ajattelevaksi ihmiseksi, joka kykenee yhteistyöhön muiden kanssa. Opiskelija saavuttaa lukion oppimäärän lisäksi välineet ja kyvyn tarttua taiteen keinoin maailman ilmiöihin.”