Lukuvuoden juhlat – koulumme aarteet

Steinerkouluissa seurataan vuodenkierron rytmistä kulkua juhlien kautta. Juhlat ovat vuodenaikojemme kohokohtia ja nostavat meidät hetkeksi arjen yläpuolelle. Steinerkoulussamme vaalimme juhlissa perinteitä, jotka toistuvat vuodenkierron mukana. Juhlat kokoavat kaikki luokat yhteen, ja näin saamme nauttia eri luokkasarjojen legendoista unohtamatta koulun vanhempia, opettajia ja koko henkilökuntaa. Nämä vuodenkierron juhlat luovat koko koulun elämään oman rytminsä. Juhliin liittyy aina valmistelua, odotusta ja jännitystä. Yhdessä rakennetut juhlat sitovat meitä perinteisiin mielekkäällä tavalla ja vahvistavat koko kouluyhteisöä.

Mikael-juhla

Syksyn ensimmäinen suuri juhla on Mikael-juhla. Mikaelin eli Mikkelinpäivää vietetään syyskuun lopussa. Tässä ajankohdassa päivät lyhenevät ja samalla on sadonkorjuun aika. Perinteisesti koulun Mikael-juhlassa toinen luokka esittää Mikael-legendan, jossa pyhä Yrjänä pelastaa prinsessan ja koko kansan lohikäärmeen vallasta. Sadonkorjuu- ja Mikael-juhla kuvastavat rohkeutta alkavan pimeyden keskellä. Rohkeudella lohikäärmeen valta voitetaan!

Martinpäivän juhla

Itsetehdyt lyhdyt kulkueineen värittävät Martinpäivän juhlan, jota vietetään marraskuussa ennen talven ja roudan tuloa. Martinpäivä on vuosisatoja vanha juhla. Legenda kertoo pyhästä Martista, Toursin piispasta, joka halkaisi viittansa kahtia kohdatessaan palelevan kerjäläisen. Legenda kuvaa rohkeutta, jakamista ja lähimmäisen auttamista, ja on aina ajankohtainen.

Adventtiaika

Adventtiaika alkaa joulukuun ensimmäisestä sunnuntaista. Juhlasaliin rakennetaan havuista adventtispiraali. Sen keskellä palaa kynttilä,josta koulumme uudet oppilaat, ekaluokkalaiset, hakevat itselleen valon enkelin ohjaamana orkesterin soittaessa kauneimpia joulun sävelmiä. Adventtiaika on joulun odotuksen aikaa. Alaluokissa touhutaan iloisesti erilaisten työpajojen ääressä valmistellen joulua. Hiljentyminen ja rauhoittuminen adventtilaulujen ja kynttilöiden parissa tekee joulukuun aamuista erityisen merkittäviä luokan yhdessäololle. Pimeys on voitettu, ja syyslukukauden juhlat huipentuvat koulumme perinteiseen joulujuhlaan, jossa luetaan jouluevankeliumi ja nähdään seimikuvaelma ja tonttuleikkejä. Lopuksi kaikki, niin lapset kuin vanhemmat ja opettajat kuin saavat osallistua yhteisiin piiritansseihin.